Puustellin työkylä

 

Keittiössämme työskentelee osatyökykyisiä henkilöitä, joiden työaika vaihtelee yksilöllisesti 4-8 tuntia/päivä 1-5 päivää viikossa. Keittiötyöskentelyä voi yhdistää muiden osastojemme kanssa siten, että työntekijä on osan viikosta töissä keittiöllä ja osan esim. tekstiili-, taito- tai puutuvallamme. Keittiötyössä pyritään ylläpitämään ja monipuolistamaan koulussa opittuja keittiön ja puhtaanapidon työtaitoja sekä taitoja selviytyä arkielämän asioissa.
Työalueet ovat keittiön lisäksi pesula ja majoitus- sekä työtilojen puhtaanapito.

Keittiötyöt

keittiotyot

Keittiössämme voi tehdä erilaisia töitä työntekijän oman mielenkiinnon ja taitojen mukaan. Päivittäin valmistamme aamupalan, lounaan ja välipalan talon työntekijöille sekä leivomme ja valmistamme ruuat erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Omien leivonnaistemme viikoittainen pakkaus- ja myyntityö tuo tarvittaessa vaihtelua keittiöaskareisiin. Tarjoilutehtävät tilausryhmille ja pöytien kattaus yhdessä emäntien kanssa antavat taitoja asiakaspalveluun.

Puhdistus-, pesula- ja siivoustyöt

siivoustyot

Keittiö-, tarjoilu- ja saunatilojen siistiminen, majoitustilojen puhtaanapito, liinavaatteiden vaihto sekä sosiaalisten tilojen huolto ovat viikoittaista ohjattua työtoimintaamme työntekijän kyvyt huomioiden. Talossa toimii myös oma pieni pesulatila, jossa huolletaan talossa käytettävät työ- ja liinavaatteet, pöytäliinat ja matot. Pesulamme työvälineinä ovat pyykkikone, kuivausrumpu, leveä mankeli sekä höyryrauta silitykseen. Pesulatyötä on mahdollista tehdä itsenäisesti tai ohjattuna ryhmätyönä osan viikkoa.